0

Hou je facebook pagina up to date

Enkele tips om je facebook pagina ook in 2014 onder controle te houden

* Het sterrensysteem
Heb je al sterren zien verschijnen op je facebook fanpage? Sinds kort kunnen je fans je pagina 1 tot 5 sterren geven, en daar een extra boodschap aan toevoegen.
Wie nog geen sterren ziet, heeft vermoedelijk geen fysiek adres ingegeven. Spijtig genoeg worden webshops, of initiatieven als Hipste adresjes van’t Waasland uitgesloten van het sterrensysteem, maar wie weet volgt dat later nog.
Ben je niet blij met de reviews op je pagina? Dan kan je je fysiek adres van je pagina halen om de reviews te verbergen.
Meer info

* Communiceer met je fans
Ook in 2014 is het belangrijk een vinger op de pols te houden bij je fans. Zij blijven je eerste en eerlijkste publiek. Bevraag ze, laat ze weten wat je bezig houdt, en apprecieer hun input. Het mag gerust wat luchtiger op facebook, zeker als kleine zelfstandige is het persoonlijke karakter van je zaak een meerwaarde.
En vooral: Maak ambassadeurs van je fans zodat zij je boodschap verder uitdragen.

* Reik verder
In welke mate weerspiegelt je bereik op facebook je klantenbestand? Weten je klanten dat je ook actief bent op facebook? Je kan het vermelden op het kasticket/factuur, of een sticker aan je kassa die de aandacht van de wachtenden in rij kan trekken.
Hou je ook niet tegen samen te werken met andere zelfstandigen in de buurt of daarbuiten. Samen sterk, nietwaar? Deel/like hun berichten vanuit je pagina, zo vinden hun fans ook de link naar je eigen pagina.

* Planning, planning, planning
Maak het jezelf een beetje gemakkelijker in 2014 en gebruik de optie om berichten te plannen. Heb je een opendeurdag in het vooruitzicht? Zet dan je eerste bericht online, en zet tegelijk een tweede bericht klaar dat kan verschijnen wanneer de opendeurdag net gestart is.
Hoe doe je dat? Klik op het klokje onderaan rechts.

Plan je post

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)