0

Likeuren uit de buurt

De naam Verhofstede is geen onbekende in het Waasland. Je vindt ze in niet-alcoholische versie met vers geperste fruitsappen, maar ook in een alcoholisch jasje bij Brouwerij Verhofstede. De naam brouwerij doet vermoeden dat het familiebedrijf ooit startte met het brouwen van bier, de derde generatie koos echter voor de overstap naar ambachtelijke likeuren. Intussen staat de vierde generatie aan het roer van het familiebedrijf.

Likeuren Verhofstede

De oude familierecepten bevatten uitsluitend 100% natuurlijke grondstoffen, geselecteerd door de familie. Het water wordt ontgonnen uit de eigen waterput die de naam Edelweiss kreeg.
Daarnaast hebben ze ook een aanbod geïmporteerde wijnen, een voor een geselecteerd bij andere kleine/minder bekende wijnhuizen.

Aanbod wijnen

Bij een volgend feestje (oudejaarsavond bijvoorbeeld *hint hint*) kan je de lokale variant gebruiken in je cocktails. Kies voor Limon de la Casita als vervanger van Limoncello, of Solé als vervanger voor Cointreau. En serveer een frisse Edelweiss Gin-Tonic als aperitief. De Edelweiss Gin werd in een blinde proeverij zelfs als tweede beste gin geselecteerd.

Edelweiss Gin

Manuel Wouters ( SIPS cocktails) maakte 5 lekkere cocktails met de likeuren van Verhofstede. De 5 cocktailrecepten kan je bij Verhofstede krijgen, hier alvast ééntje om het water in de mond te krijgen :

Verhofstede Red Cheeks :
4,5cl Verhofstede Nieuwkerksen Jonge Jenever, 6 verse frambozen, 1cl violetsiroop, 1,5cl suikerwater, 4cl limoensap, 1tl rietsuiker en garnituur Limoenpartje.
Kneus de verse frambozen samen met het rietsuiker en de violetsiroop in een tumbler glas tot het sap goed zichtbaar is. Voeger de Jonge Jenever, het suikerwater en het limoensap aan toe. Vul op met gepileerd ijs. Even roeren en garneer met een limoenpartje. Serveer met een rietje.

Jenevers Verhofstede

 

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)