Een passie voor het koken, dat proef je!

Een romantisch etentje met mijn vriend, om te toasten op ons nieuwe leven als kersverse ouders, om te toasten op alweer een jaar vol kansen en uitdagingen en om te toasten op de liefde! De keuze viel op Tiecelijn, vlak onder de kerktoren van Daknam (Lokeren).

We werden heel vriendelijk ontvangen door Sandra, de gastvrouw in eigen huis. Ze begeleidde ons naar onze tafel en presenteerde de 2 menu’s van de avond. Het restaurant werkt enkel met de marktmenu en proeversmenu om steeds kraakverse producten te garanderen. Wij lieten ons verleiden door het 4gangen marktmenu, en toen kon de pret beginnen.

Bij de aperitief werden ons 3 amuse’kes gepresenteerd, beginnend met een oester met sjalotvinaigrette (overheerlijk), gevolgd door een oosters getint stukje zeeduivel (buitengewoon lekker) en als laatste een soepje van shiitake (subliem!). Dat beloofde voor de rest van de menu!

image1-1

image4

image3Het eerste voorgerecht, een tartaar van kalfsfilet, avocado, parmesan en een jus van gerookte tonijn kwam op tafel en ik was verkocht (of was ik dat al bij die overheerlijke oester… 😉 ) Ook mijn tafelgenoot keek verlangend naar zijn voorgerecht, maar voelde zich spijtig genoeg de hele dag al wat misselijk en schoof zijn portie mijn richting uit. Een geluk bij een ongeluk, ik mocht dubbel van dit prachtig bordje kunst genieten.

Nadien volgde het tweede voorgerecht: gebakken st jacobsvruchten, aardpeer en krokante prei. Ook dat gerechtje smolt op de tong, de smaken proefden puur en krachtig. Ik genoot, maar zag mijn vriend verder wegzakken in zijn stoel. Het enige waar hij op dat moment van kon dromen was een warm donsdeken en slaap. Ik was meteen kandidaat om ook dat voorgerecht met veel smaak te verorberen, maar wist ook dat ik best zijn hoofdgerecht annuleerde vooraleer ik me een ongeluk at in al dat lekkers.

st jakobsvruchten aardpeer prei

De gastvrouw Sandra had duidelijk medelijden met mijn vriend, en stelde vriendelijk voor om de rest van de menu in een ‘restorestje’ mee te geven. Ik zag een sprankeltje hoop in de ogen van mijn tafelgenoot en besloot hem uit zijn lijden te verlossen. Middenin de menu gingen we huiswaarts, maar terugkomen doen we zeker! Dit restaurant is echt de naam hip adresje waardig!

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)

Leave a Reply