1

Ladies Night bij Raamfood

Een nieuw adresje in Lokeren, dat wilden we wel eens uitproberen op onze Ladies Night. Met 7 vrouwen trokken we richting Raamfood, gelegen in de voortuin van het bedrijf Engels Ramen en Deuren. Op het eerste zicht lijkt het een gewoon huis, tot je de deur binnen stapt en verrast wordt door de strakke & warme inrichting. We namen plaats in het achterste gedeelte van het restaurant, waar meteen een enorme glaspartij over de breedte van het gebouw de aandacht trekt. Je krijgt er prachtig zicht over de tuin met bomen, en dat natuurgevoel werd ook naar binnen gebracht aan de hand van een houtconstructie aan de muur. Het was meteen ook een eerste gespreksonderwerp tussen de vriendinnen, vooral bij diegene die nog verbouwingsplannen hebben. Good move, Engels 😉

Raamfood restaurant

 

De avond startte met lekker aperitieven, waaronder voor sommigen een Gin Tonic, niet de klassiekers maar wel varianten waarin smaken van oester & zeezout of chocolade en sinaas of een zoetere variant met framboos terug kwamen.

Op de kaart vond het hele gezelschap snel wat lekkers terug. Er was veel variatie, en dat maakte het kiezen niet voor iedereen gemakkelijker. Wel was snel duidelijk dat het een gezonde keuken betrof, met eenvoudige gerechten die van smaak écht top zijn, zo bleek op het einde van de avond.

Raamfood-Auberginetoast
Toast met gegrilde aubergine – peterseliedip met tahin, knoflook en citroen
Raamfood-Steak
Rundsteak op de grill – gebakken paddenstoelen, look, peterselie en pompadour aardappelen, huisgemaakte mayonaise.
Raamfood-tiramisu
Huisgemaakte tiramisu met lange vingers en speculoos

Het was er gezellig druk op vrijdagavond, en we merkten dat de keuken de handen vol had om alle tafels van dat lekkers te voorzien. Vooral omdat sommigen onder ons geen voorgerecht kozen, maar voluit voor hoofdgerecht+dessert gingen, was het wachten bij hen wat lang. Een wachtbordje bij de aperitief zou op dergelijke drukke momenten wel voor extra punten kunnen zorgen.

Raamfood is zeker en vast een hip adresje in het Waasland, een smakelijke aanrader! Je kan er ook terecht voor een heerlijke en betaalbare lunch, tijdens de week is Raamfood doorlopend open van 10u tot 18u. Voorlopig zijn ze enkel 2 avonden in de week geopend, namelijk op woensdagavond en vrijdagavond, al kan je wel elke avond een aantal heerlijke gerechten als Take-Away afhalen en thuis je partner verrassen met je ‘kookkunsten’ (of zijn dat dan eerder ‘koopkunsten’?)

Ben je met een uitgebreid gezelschap (tussen 16 en 100 personen), dan kan je Raamfood ook afhuren voor een gezellige avond met vrienden, een bedrijfsfeest, workshops, noem maar op.

Websitewww.raamfood.be

Facebookwww.facebook.com/raamfood

RAAMfood  –  Gentse Steenweg 136 9160 Lokeren  –  09/349.45.54  –  info@raamfood.be

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)

Tags:

1 thought on “Ladies Night bij Raamfood”

Comments are closed.