0

After wedding haircut

Het zou een psychologische ondertoon kunnen hebben, maar elke grote verandering in mijn leven gaat gepaard met een totaal nieuw kapsel. Wanneer ik van job verander, wanneer ik verhuis, en nu dus ook enkele weken na onze memorabele trouwdag! Sinds de verloving spaarde ik voor elke milimeter haar, zodat de kapster de vrijheid had om een droomkapsel uit te werken op de trouw. Elk kappersbezoek startte met “enkel de puntjes graag”. Na de trouw werd ik mijn lange haarlokken wat beu, het vroeg uren vooraleer mijn haar droog was en het enige wat ik nog deed, was het in een staart, of met een beetje geluk in een vlecht draaien. Tijd voor iets nieuws dus! Op zaterdagmorgen stap ik Kappers De Ruyte binnen, de herinneringen aan de ochtend van de trouw komen opnieuw naar boven en brengen een lach op mijn gezicht. Alleen al voor de hoofdmassage zou ik hier meer willen langskomen!


In plaats van enkel te beschrijven wat je wil, heeft Kappers De Ruyte een iPad ter beschikking waarop je een uitgebreide Pinterest vindt met tal van borden: kort – medium – lang haar, opsteekkapsels, bobs,… Ik had mijn eigen voorbereiding getroffen en al een paar foto’s geselecteerd. Ik blijf fan van die manier van werken, het maakt het gemakkelijker om te tonen welke richting je uit wil en de kapper kan meteen vertellen of dat ook bij je haartype past.


Plots was hét moment aangebroken… Doordat ik goed gespaard had ik de voorbije maanden kon ik de dag starten met een goede daad, namelijk 20cm van mijn haarlokken doneren aan Think Pink! Laurence maakte een staartje en knipte mijn lange lokken in één keer af. Tsjakka! Het lijkt raar, maar mijn hoofd voelde meteen een stuk lichter!


Vanaf dan werd mijn haarsnit afgewerkt tot een supergemakkelijk kapsel dat de weerbarstigheid van mijn haar in toom houdt. Laurence vertelde me de tips en tricks om het kapsel gemakkelijk zelf in vorm te brengen. Eindelijk kom ik te weten waar dat opzetstuk met pinnen van mijn haardroger voor dient!


Heb jij dit ook liggen? Blijkbaar mag je je haar gewoon in dit opzetstuk leggen waardoor je natuurlijke krullen benadrukt worden. Het zorgt ervoor dat je haar minder frizeert dan wanneer je geen opzetstuk gebruikt. Hoe handig is dat?!

De tweede tip die ik krijg, is wanneer mijn haar droogt, mag ik er sliertjes in draaien. De haarlokken aan mijn gezicht draai ik best in de richting weg van mijn gezicht, zodat de lokken niet in mijn gezicht vallen. Dat is iets waar ik me mee kan bezig houden wanneer ik even moet wachten of in de file sta 😉

Een seasalt spray of mousse die krullen benadrukt, is de laatste tip. Geen must, maar wel handig om de beweeglijkheid van dit kapsel een hele dag door te behouden.


Na een eerste wasbeurt paste ik alle tips toe en was ik aangenaam verrast dat het toch leek op wat ik ervan verwachtte. Ik kreeg reeds heel veel leuke reacties, en ben heel blij met de nieuwe snit. Missie geslaagd! Dank je Kappers De Ruyte!

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)