Tapasavonden zijn de beste!

Thuiskomen na een drukke werkdag en geen zin om te koken, vrienden uitnodigen om wat bij te babbelen, een gezellig filmavondje thuis met the best husband of the world,… het zijn maar een paar momenten waarop er tapas op tafel komt. Ik zou elke week tapas kunnen eten, vooral omdat je er zo gevarieerd in kan gaan als je zelf wil en je tapasmomentje kan aanpassen aan het seizoen. Tapas is niet echt een gerecht op zich, maar eerder een eetstijl in de zin dat je kleine hapjes maakt van vlees, kaas, brood, groenten dat je met de hand kan eten en gemakkelijk kan delen. In de zomer is het een tussendoortje terwijl we van de zon genieten op het terras, in de winter plannen we het als “lichte” maaltijd in wanneer we er zin in hebben.

Recent ontdekte ik Della Madonna in Belsele en zij maken met plezier een tapasschotel voor je klaar. Omdat ze steeds met verse producten willen werken, reserveer je best wel enkele dagen op voorhand jouw schotel. Tegelijk geeft het je de vrijheid om aan te geven wat er zeker wel/liever niet op je tapasschotel mag komen. Wijzelf zijn (ondanks vele pogingen) geen fan van olijven, dus lieten we dat weg. We verlekkerden ons wel op de tomatentapenade, de mozzarellabolletjes, zongedroogde tomaatjes, gevulde pepertjes en diverse soorten vlees. De tapasschotel werd aangevuld met broodstengels en toast met zeezout. Er was meer dan genoeg voor ons beide, en genoeg variatie om bij elke hap nieuwe combinaties te maken.

Met de feestdagen in zicht is deze tapasschotel ook zeker een aanrader als aperitiefhapje voor je gasten. Gemakkelijk & lekker! En het valt bij iedereen in de smaak! Je kan kiezen uit een Classic schotel voor €8,5 p.p. of een Luxe versie voor €12,5 p.p. waar je ook rundercarpaccio, ansjovisspiesjes en gazpacho (zomer) of paprikasoep met chorizoballetjes (winter) bij krijgt! Yummy! 

Della Madonna, Belseledorp 95, Belsele
Volg Della Madonna op Facebook

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)