Choc & Sweets in Waasmunster

Elk jaar nodig ik mijn doopmeter en dooppeter uit voor een etentje om het nieuwe jaar goed in te zetten. Zelf ben ik niet in het Waasland geboren, en deze regio is ook voor hen nieuw terrein. Daarom kies ik er elk jaar ook voor om hen een cadeautje uit het Waasland te geven. Zo kregen ze al eens een Snoase Bok cadeau, maar dit jaar (ook omdat het etentje middenin Tournée Minerale viel) koos ik voor handgemaakte chocolade. Ons Waasland is goed vertegenwoordigd door ambachtelijke chocolatiers, en recent ontdekte ik er nog eentje in Waasmunster: Choc & Sweets. Op het eerste zicht een klein winkeltje, maar toen ik aan de praat raakte, bleek dat er heel wat beweging is aan de andere kant van de toog. Alle pralines en chocolade fantasiecreaties worden er huisgemaakt, je kan er terecht voor doopsuiker én de dochter des huizes rijdt rond met een foodtruck in de schoolvakanties. Die foodtruck kent de naam Sjoeke en maakt zowel hartige als dessert snacks, allemaal gebaseerd op een echt sjoeke. De hartige sjoekes hebben bijvoorbeeld een vulling van gerookte zalm en kruidenkaas, of een Italiaans getinte mozzarella en ham. De dessert sjoekes kennen naast de traditionele chocolade-gele crème ook een zoete variant met krieken of wat dacht je van een tiramisu vulling?

Wanneer de zomer eraan komt, volgen ongetwijfeld ook de pop up events in een park of bos. Ik kijk ernaar uit om daar de Sjoeke foodtruck eens uit te proberen 🙂

Choc & Sweets
Neerstraat 103
9250 Waasmunster
09 324 44 40
The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)