0

Unieke brillen bij Brillenhuis

Op een avond ging ik langs bij Brillenhuis, Waasmunster. De themagerichte etalages hadden al eerder mijn aandacht getrokken, maar het kwam er maar niet van om langs te gaan. Omdat ik wel eens toe ben aan een nieuw brillenmodel ging ik op een avond toch binnen. Het eerste goeie nieuws was alvast dat ze open zijn tot 18u30 (en op woensdag zelfs tot 21u), het werd een na-de-werkdag-stop. Ik werd heel vriendelijk ontvangen en mocht na een kort intakegesprek plaatsnemen in de teststoel. Hoewel ik niets verkeerd kan doen bij zo’n test, voelde ik toch weer wat zenuwen opkomen. Gelukkig gingen ze even snel weg als ze gekomen waren 🙂

De test verliep heel vlot, de technologie evolueert duidelijk elke dag verder want na de eerste analyse stond reeds een profiel van mijn ogen op het scherm te blinken. Even dacht ik dat de oude “lettertjes lezen” test echt verleden tijd was, maar plots dook die terug op… ik mocht letters lezen terwijl de mechanische bril op mijn neus telkens weer werd bijgesteld. Ookal weet je dat het helemaal geen zin heeft om te gokken, merkte ik dat mijn hersenen soms wel eens een gokje wilden wagen. Gelukkig hoor je het snel in mijn stem wanneer ik niet 100% zeker van mijn stuk ben, een ander deel in mijn hersenen behoedde me dus van een ongeldige test. Na de E, de R, de O en de U was de test afgelopen en vergeleek men mijn testresultaten met mijn huidige bril. Goed nieuws, want mijn ogen zijn niet meer achteruit gegaan. Ik kan mijn bestaande bril dus nog als reserve gebruiken, en een nieuw montuur kiezen om eens iets anders te hebben 🙂

De keuze aan brillen is in Het Brillenhuis echt groot. Naast de klassieke modellen trok een kastje met brillen in speciale materialen mijn aandacht. Brillen in hout, in steen en 3D geprint bijvoorbeeld. Unieke, maar ook iets meer fragile brillen, daar ben ik met een 2-jarig dochtertje in huis nog niet klaar voor 😉

Houten bril

Je vindt er optische brillen, sportbrillen, zonnebrillen en zelfs ook wc-brillen 😉 En ze hebben er ook een kleurrijke kinderhoek onder de naam ZIEZOO.

 

Schrijbergstraat 136
9250 Waasmunster
+32 37 72 40 66
info@brillenhuis.be

Ma 10u00 tot 12u30
13u30 tot 18u30
Di 10u00 tot 12u30
13u30 tot 18u30
Wo 09u00 tot 21u00
Do 10u00 tot 12u30
13u30 tot 18u30
Vr 10u00 tot 12u30
13u30 tot 18u30
Za 10u00 tot 18u00

 

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)