Nova

Ik wilde al even terug naar Nova in Sint-Niklaas. Ons vorig bezoekje had een danig goede indruk nagelaten. Wanneer mijn zus op bezoek kwam, was het plots het ideale moment om hen mee te nemen naar Nova. Snel online even reserveren et voila ons tafeltje was geboekt. We startten de avond met een huisaperitief (of twee) en lieten ons verrassen door de keuze van de chef, een 5 gangenmenu met aangepaste wijnen voorafgegaan door een 3tal mooie en smaakvolle amuses. Onze kleinere tafelgenoot van 7jr kreeg een aangepast bord (inspiratie van de chef, keuze uit vis of vlees) gepresenteerd dat hij vol smaak volledig verorberde. 

De chef weet heel goed hoe te werk te gaan, elk bord dat ons geserveerd werd, was verfijnd, volledig op smaak (pure smaken!) en soms ook met verrassende combinaties. Zoals ze zich zelf omschrijven, is het high level, low profile gebracht. Zowel de keuken als de bediening doet niet uit de hoogte, maar brengt je pure en sterrenwaardige keuken op een heel normale en toegankelijke manier. Ik ben echt fan van dit hip adresje! Enige kanttekening was dat we soms wel even moesten wachten, de aperitief duurde toch iets meer dan een uur vooraleer we onze eerste gang kregen. De amuses vingen dat deels op, maar niet volledig. Uiteindelijk was het het wachten wel waard, bij elk bord merk je dat er vers en met veel aandacht gekookt wordt. Dit houdt ons niet tegen om terug te komen! 

Nog een tip: wanneer je aangepaste wijnen neemt, kan je ook een light-versie bestellen waarbij je 1 glas per gang krijgt terwijl bij de tafelgenoten nog eens wordt bijgeschonken. 

Nova – facebookwebsite – Grote Markt 9, Sint-Niklaas

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)