0

Met MS naar de top

Begrijp me niet verkeerd, ik vind MS niet top. Multiple Sclerose is kortweg omschreven als een aandoening van het centrale zenuwstelsel, een chronische ziekte die heel wat mensen treft en waar nog veel onderzoek naar kan gebeuren om de ziekte te genezen of op zijn minst onder controle te krijgen.

2 zussen uit het Waasland zamelen geld in voor MS. Ze kennen de ziekte (spijtig genoeg) van heel dichtbij. Samen met 50 andere MS patiënten zullen ze op 30 september de Mont Ventoux beklimmen. Dat doen ze niet zomaar, ze gaan een extra uitdaging aan en voegen gewicht toe, want Leen doet de tocht in een brandweeroutfit met een zuurstoffles (goed voor maar liefst 20kg extra) en Lies draagt een speciale gewichtsvest van 10kg. Jij kan hen een duwtje in de rug geven met motiverende berichten op hun facebookpagina maar ook met een centje. Het ingezamelde sponsorgeld gaat naar de MS liga om het onderzoek naar de ziekte uit te breiden. Lees hun verhaal & steun hen via de website msisterstothetop.be

Een fragment uit hun verhaal:

Verder gaan, pauze nemen en een stap terug

Het komt allemaal voor in het MS-verhaal. Je wereld staat stil als je de diagnose krijgt, je gaat verder want je hebt geen andere keuze en soms moet je een stap terugnemen. Leen en ik hebben ongeveer hetzelfde parcours afgelegd qua medicatie. Het ene ging bij de andere van een leien dakje terwijl het bij de andere geen effect had, of nog slechter: het lokte nog hevigere reacties uit.

Steun hen! Elk duwtje helpt!

Facebook Website

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)