Say Cheeeeessse

Vrijdagavond, een drukke werkweek achter de rug, dochtertjelief wrijft al in haar oogjes wanneer ik ga haar oppikken op school en de hubby volgt extra zwemlessen voor zijn triatlon. Op zo’n avond is een ready meal heel welkom 🙂 Een paar dagen ervoor mailde ik naar Kaasconcept en bestelde ik een kaas- en charcuterieschotel voor 2 personen met een klein berichtje erbij “graag gepasteuriseerde kazen” (yes yes , we hebben weer groot nieuws, maar da’s voor in een andere blogpost ;-)). Bij aankomst was ik aangenam verrast, en dan om meer dan één reden:

* een uitgebreide winkel vlak achter de hoek met kazen, charcuterie & tapas, maar ook streekproducten, wijn en delicatessen

* fantastisch groot & zonnig terras, maar ook binnen gezellige zithoekjes en tafeltjes

* mooie speeltuin voor de kinderen, pluspunt dat het terras helemaal afgesloten is en dat je hen vanop het terras rustig in de gaten kan houden

… en dan heb ik het nog niet over de kaas- en charcuterieschotel zelf gehad! Die stond klaar toen ik aan kwam, met vers afgebakken brood dat zelfs nog een beetje ovenwarm was (#win). Op de doos waren diverse vlagjes geplakt om aan te duiden welke kaas erin zat, en ik kreeg ook nog een handig overzicht met beschrijving van de smaken en afkomst. Het ovengebakken brood was bijvoorbeeld uit Frankrijk en zat echt boordevol rozijntjes (héérlijk #doublewin).

Dochterlief kon als grote kaasfan haar handjes niet van de kazen houden. Ze koos er een favoriet uit en smulde in haar eentje het hele stuk naar binnen 🙂 Mijn man en ik proefden gretig van de andere kazen, en hoewel er een heel duidelijk smakenverschil was tussen de kazen, viel élke kaas in de smaak. In combinatie met het rozijnenbroodje én de zongedroogde tomaatjes, gevulde pepertjes en olijven die je er ook bij krijgt, hadden we echt een uitgebreid avondmaal op tafel. Op het eind van de avond hadden we nog een paar kleine restjes (die er écht niet meer bij konden), maar de dag erna was daar al niets meer van over. Het is een heel degelijke portie voor 2 personen, en wij hadden allebei superhonger ter referentie 🙂

Ik ben ervan overtuigd dat we nog regelmatig eens onze vrijdagavond zullen vullen met kaas&charcuterie of eens de tapasschotel zullen uitproberen bij een volgend bezoekje. En wie ons binnenkort op bezoek krijgt, kan zich verwachten aan een cadeaumand met delicatessen uit de winkel 😉

Kaasconcept

Kruisstraat 45, 9111 Belsele

Websitefacebook

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)