1

Op zwangerschapsconsult bij We Care

Intussen is mijn laatste week zwangerschap aangebroken, mijn allerlaatste dagen met een baby in de buik. Ik besef ten volle dat ik mijn pollekes mag kussen om 2x een droomzwangerschap te hebben gehad. Geen ochtendmisselijkheid, geen bekkeninstabiliteit, geen ongerustheid omwille van de testresultaten of vroeggeboorte,… enkel wat vermoeidheid, maar niks wat een goed bad en wat extra slaap niet kan oplossen. Mijn man was er opnieuw voor me, en deed er alles aan om het me zo gemakkelijk mogelijk te maken. En ook mijn dochter herhaalde de adviezen van haar papa wanneer ze me aanmaande om ‘s avonds even in de zetel te rusten.

Het enige verschil met de eerste zwangerschap was de tijd die erover ging om zwanger te worden. In plaats van meteen prijs te hebben, moesten we deze keer een goed jaar geduld uitoefenen. Stress zat daar duidelijk voor iets tussen. Ookal zegt een stem in je hoofd “let it go” (of stond Frozen teveel op repeat?), dat loslaten is niet gemakkelijk en elke maand opnieuw volgt de teleurstelling.

Spijtig genoeg ervaren velen een lange wachttijd vooraleer ze zwanger zijn, en wie zwanger is, heeft zeker niet altijd zo’n gemakkelijke zwangerschap. Een antwoord hierop vond ik bij We Care groepspraktijk. Emma specialiseerde zich in osteopathie voor zwangere dames of wie zwanger wil worden alsook voor baby’s die een kwaaltje hebben, maar zich nog niet kunnen uitdrukken. Osteopathie was nieuw voor mij, ik ontdekte dat het vooral manuele (met de handen dus) therapie is waarbij de osteopaat na een kort kennismakingsgesprek op zoek gaat naar plaatsen in het lichaam die vast zitten of de oorzaak zijn van een bepaalde kwaal.

Wil je zwanger worden, dan kan Emma je lichaam extra ontspanning geven via manuele therapie. Zodra je zwanger bent, kan je ervoor kiezen om 1x per maand langs te gaan voor een check up van je lichaam en kan Emma bijsturen waar ze een blokkage voelt. Ze vertelde me terloops ook dat in geval van een klacht (rugpijn bijvoorbeeld) ze niet enkel naar de plaats van de pijn kijkt, maar verder zoekt naar de oorzaak. Misschien komt die pijn wel voort uit je bekken, of veroorzaakt je (veranderde) houding een onevenwicht in je lichaam.

Ook bij mij deed ze deze check up door mijn houding te bekijken, mijn ruggenwervels een voor een af te gaan, mijn ribben te masseren, mijn heupen via een zachte techniek soepeler te maken en mijn nek en schouders (persoonlijk het punt waarop ik stress vastzet) te bevrijden. Ik kreeg gelukkig goeie punten voor mijn houding en ontspannen lichaam. Daar zit deze eerste week bevallingsrust en de zwangerschapsyoga (zie hieronder) die ik tijdens de zwangerschap volgde zeker voor iets tussen. Was ik een paar weken eerder langs geweest toen ik op het werk nog zoveel mogelijk probeerde af te werken, had ze vermoedelijk wel een paar blokkages gevonden.

Een paar tips die ze elke zwangere prinses mee geeft:

– drink elke dag voldoende water

– ontspan je rug via de cat-cow houding uit yoga. Hierbij zit je op je handen en voeten en maak je je rug bol en hol, opnieuw bol en hol,…

– ontspan je rug via de psoas houding, hierbij leg je je op je rug en leg je je benen in een hoek van 90º op een stoel. Blijf zo even liggen en herhaal deze oefening enkele keren per week.

Lees het volledige blogartikel op de We Care website.

We Care Groepspraktijk

Osteopaat – Life & Career coach – Podoloog – Orthopedagoog – Relatie & gezinstherapeut – Sportdiëtiste / voedingscoach

Nieuwe Baan 106b, Belsele

Websitefacebook

Wil je zwangerschapsyoga ontdekken? Dan kan ik je de Yoga met Evy app aanraden. Daarin zit een zwangerschapspakket dat je 1x koopt voor €7,99. In dat pakket zitten 10 lessen van elk ongeveer een half uur, afgestemd op het aantal weken dat je zwanger bent. Het zijn videolessen die je thuis kan volgen wanneer het jou het beste uitkomt.

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)

1 thought on “Op zwangerschapsconsult bij We Care”

Comments are closed.