0

Sharing is caring bij Bistro Tastu #Sombeke

Verscholen in het hartje van Sombeke vind je sinds januari 2018 Bistro Tastu. En als ik verscholen zeg, bedoel ik echt wel verscholen. We reden letterlijk 3x voorbij vooraleer we de neonverlichting tussen 2 huizen opmerkten. Dit adresje mag zich gerust wat toonbaarder maken, want zodra we binnen stapten, waren we onder de indruk van het interieur. Volgens mij had Ilona, het brein achter Bistro Tastu, een Pinterest board met kernwoorden hout, leder, karaktervol en warm. Het resultaat is echt een pareltje, iets wat je niet zomaar verwacht achter een Sombeekse gevel. Hip punt voor Sombeke! Hurray for that!

We reserveerden (online: easy peasy) voor een vrijdagmiddag lunch en lieten ons verrassen door de chef. Simpel concept: voor €70 voor 2 personen tovert chef Ilona hapjes, twee voorgerechten, twee hoofdgerechten en een dessert voor je op tafel. Je weet op voorhand niet wat je zal krijgen, maar geloof me: je mag erop vertrouwen dat het overheerlijk zal zijn. Het concept van Bistro Tastu is sharing. Alle gerechten worden mooi gedresseerd in het midden van de tafel geplaatst. Samen met je tafelgenoot val je aan. Kies dus doordacht je tafelgenoten uit… kieskeurige of kleine eters leveren je meer van dat lekkers op #hinthint 😂

Doordat je vele kleine gerechtjes eet, zou je kunnen denken dat je minder eet en met een hongergevoel zou achter blijven, maar dat was bij ons niet het geval. Wel goesting in meer van dat lekkers natuurlijk, maar dat zou niet goed zijn voor de lijn. Kan er echt nog een gerechtje bij nadat je hoofdgerechten opgediend zijn, dan kan je nog een extra gerecht bijvragen.

Het totaalplaatje scoorde bij ons: inspirerend interieur, pure gerechten waar je sowieso over praat omdat iedereen hetzelfde eet en heel vriendelijke bediening. Toen we de rekening vroegen, lieten we vallen dat we nog een klein wandelingetje zouden maken. Dat leverde een extra note aan de rekening toe “geniet van de wandeling”. Kleine extra’s die weinig energie vragen, maar heel veel energie geven. Dank je!

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)