Op wandel in Sint-Niklaas

Natuur, cultuur en sport gecombineerd in één, dat zijn de avondwandelingen georganiseerd door de dienst Toerisme van Sint-Niklaas. Deze zomer stellen ze elke donderdagavond een andere wandeling voor in Sint-Niklaas of deelgemeentes Sinaai en Nieuwkerken. Het volledige programma vind je binnenkort op de website van Toerisme Sint-Niklaas, maar ik haal er alvast 3 leuke wandelingen uit:

Art deco in Sinaai

De meest landelijke deelgemeente van Sint-Niklaas (en de mooiste natuurlijk 🤗 #trotsopsinaai) is het decor van deze avondwandeling. Tijdens de wandeling staat naast natuur ook art deco in de kijker. De gids verklapt je de mooiste art deco pareltjes! Om de wandeling helemaal af te maken, zou de gids die avond graag even binnenkijken in een typische Art Deco woning in Sinaai. Woon jij in een prachtig huis met Art Deco elementen, of ken je iemand in Sinaai? Laat het dan even weten aan dienst Toerisme Sint-Niklaas.

Oude gevels, propere verhalen

Mag het wat ludieker? Dan is deze wandeling perfect voor jou! De wandeling is qua afstand de kortste van de reeks, maar wel het meest gevuld met grappige anekdotes. Aan jou om uit te maken welke anedotes echt zijn en wat een mythe blijft. De kans is groot dat tijdens de wandeling ook verhalen van deelnemers opduiken, want zij hebben misschien al gehoord over een gekend figuur, of herkennen hun tante Josianne op de oude foto die de gids mee heeft. Dat maakt elke wandeling uniek en onvergetelijk!

Ballonwandeling

Als ballonstad kan een ballonwandeling niet ontbreken. De gids verwoordde het heel mooi: “het is niet omdat je geen ballonnen ziet, dat je ze niet voelt”. Stad Sint-Niklaas ademt ballonnen, zowel in locaties, lekkernijen als in anekdotes van de inwoners. De gids loodst je doorheen de stad en vertelt je meer over oa de ballonpralines van Chocolatier Vyverman, oude ballonnen die niet meer vaarbaar zijn, waar ballonvaarders hun luchtdoop kenden, etc. Deze wandeling vindt plaats op de vooravond van de Vredefeesten.

Welke wandeling zou jij willen volgen? Inschrijven kan via dienst Toerisme Sint-Niklaas. Laat je me weten hoe het was?

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)