0

Indoor shopping

Het Waasland Shopping Center en de Stationsstraat in Sint-Niklaas zijn niet altijd beste vrienden. Vanuit de Stationsstraat voel ik soms weerstand ten opzichte van de grote Shopping. Toch ervaar ik beide niet als concurrent van elkaar, maar eerder als versterking om Sint-Niklaas aantrekkelijk te houden voor shopoholics. Met het Waasland Shopping Center heeft ons Waasland een extra aantrekkingskracht voor shoppers vanuit heel Vlaanderen. En die shoppers kunnen na een bezoekje indoor ook de outdoor ontdekken door bijvoorbeeld de autovrije Stationsstraat in te duiken.

Persoonlijk heb ik een totaal ander shoppinggedrag en -beleving wanneer ik indoor of outdoor shop. In het Waasland shopping center shop ik heel doelgericht. Ik weet op voorhand al welke winkels ik zal binnen gaan, en wat ik zeker nodig heb. In de Stationsstraat laat ik me leiden door de vitrines, laat ik me verleiden door de lekkere lunchadresjes en geniet ik van het buiten zijn. Het verschil zit hem vooral in het type winkels, met name grote gekende winkelketens in de Shopping en kleine zelfstandigen in de Stationsstraat.

Mijn favoriete adresjes in de Shopping:

iU

Wanneer onze kleine Jack zijn melkpoeder bijna op is, rij ik meteen naar iU. De lange openingsuren (tot 20u in de week) zijn perfect om na het werk nog even te stoppen. Ook andere verzorgende musthaves zoals zonnecrème en zalfjes haal ik daar. Hun puntensysteem levert je heel snel een extra kassakorting op.

Esprit

Een vaste waarde in diverse Shoppings! Bij Esprit vind ik toffe basics met een extra touch, tijdloos en toch in fashion. Ik loop er graag eens binnen om te zien wat in de nieuwste collectie zit en hoe alles gecombineerd wordt. Meestal snuister ik eerst online in de webshop naar de nieuwste stuks, en ga ik daarna naar de winkel om de laatste modetrends te ontdekken. Of soms haal ik de winkel niet 😀 Dan kan ik lekker vanuit de zetel shoppen en thuis op het gemak passen & combineren met wat al in mijn kast ligt. Voor deze herfst en winter komen de zachte breisels en warme parka’s terug in de rekken. Denk aan warme chocomelk, haardvuurtje, lekker dicht bij elkaar (en dat met een niet-prikkende, zachte trui 😉 )

Mijn favorietjes van het nieuwe seizoen:

Wol/mohair trui met strikkoordjes - Esprit webshop
Zachte wol/mohair trui met strikkoordjes
Gebreide jurk met structuur - Esprit webshop
Gebreide jurk met structuur
Pantoffels met warme voering - Esprit webshop Pantoffels met warme voering

TGIF, want op vrijdag is het zelfs open tot 21u! Na het werk doorrijden, lekker eten met het gezin en dan ook nog even shoppen voor mijn man, kids en mezelf, allemaal in 1 winkel! Er zijn slechtere manieren om het weekend in te zetten 😜.

Citybloem

Het is moeilijk om Citybloem voorbij te lopen zonder even te genieten van de bloemenpracht. Nu en dan laat ik me verleiden en neem ik een boeketje mee naar huis. Dat brengt instant happiness in onze living 🙂

Oil & Vinegar

Yummy!! Leuk om te geven én om te krijgen, zo een geschenkmandje van bij Oil & Vinegar. Het perfecte cadeau voor iemand die graag kookt. Vooral de tapenades zijn mijn favoriet.

Weyn’s honing

Dit is een uitzondering op de grote winkelketens, Weyn’s heeft pure Wase roots. Lekkere, echte honing met een assortiment van meer dan 60 soorten.

Pop ups

Nu en dan komt er wel eens een pop up in de Shopping, zoals Amacarons tijdens de feestdagen, of De 4 Seizoenen in de zomermaanden.

Wat zijn jouw favorieten in het Waasland Shopping Center?

Mijn favorietjes in de Stationsstraat vertel ik je in een volgende blogpost. Stay tuned!

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)