Aging is a fact of life. Looking your age is not.

Een vrouw naar haar leeftijd vragen, is altijd risky business. Maar een tijdje geleden leerde ik wel hoe ik die vraag kan omzeilen en mijn huid kan laten spreken (om me uiteraard véél jonger te laten schatten :-D). We maken het onszelf niet gemakkelijk: luchtvervuiling, duust creme’kes in de winkel, teveel lekkere (maar ook ongezonde) voeding, stress,… soms zien we door de bomen het bos niet meer en kunnen we wel wat verduidelijking gebruiken. Voor de 5de verjaardag van Wellness Belle Histoire nodigde Stephanie haar klanten uit op een avond vol informatie & inspiratie over anti-aging huidverzorging. Ze liet het woord aan een Baborista die stap voor stap uitleg gaf over hoe je huid is samengesteld, hoe het werkt en reageert, hoe het veroudert en wat we eraan kunnen doen. Ik haalde er 4 key learnings uit.

1. De basis

De basis is en blijft een goede reiniging 2x per dag, een peeling 1x per week en een passende dagcreme die je huid voedt en beschermt

2. Tranende ogen

Gebruik je dag- en nachtcreme niet rond je ogen, daarvoor is die te zwaar. Heb je soms last van tranende ogen? Dan is dat mogelijks hierdoor. Kies voor een passende oogcontourencreme die de dunne huid rond je ogen verzorgt.

3. Van buitenaf en van binnenuit

Je huid wordt zowel van buitenaf (luchtvervuiling) en van binnenuit (suiker in de voeding, stress,…) aangevalen. Je kan je huid van binnenuit (gezonde voeding) en van buitenaf (correcte cosmetica) versterken.

4. Keerpunten in je leven

Een grote verandering in je leven stelt je huid op de proef. Draag op zo’n momenten extra zorg voor je huid. Specifiek bij zwangerschap komt er bijvoorbeeld extra druk op je adertjes. Rust en verzorging zijn dan extra belangrijk.

Babor

Reeds jaar en dag werkt Wellness Belle Histoire met producten van Babor. Dit Duits merk kent zijn oorsprong in de natuurcosmetica en gebruikt nog steeds die natuurelementen en kennis om producten te maken die niet schadelijk zijn voor jezelf of voor de natuur. In al die jaren groeide hun wetenschapstak verder uit en combineren ze nu natuurelementen met wetenschap om ervoor te zorgen dat ze wat de natuur ons biedt exact kunnen namaken in wetenschap zodat een veelvuldig gebruik de natuur niet schaadt.

Oh, en nog een goed weetje: Babor producten worden niet getest op dieren!

Ik nam zelf de Reversive Anti-aging cream mee naar huis, en ben helemaal fan van het resultaat. Het handige pompje zorgt ervoor dat ik de exacte hoeveelheid creme in handen heb, én dat ik het flesje tot de laatste druppel kan gebruiken. De creme is zacht, ruikt lekker (naar roosjes) en trekt heel snel in.

Als je me de volgende keer ziet en je afvraagt hoe oud ik ben, schat me dan aub een paar jaar jonger in 😉

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)