We care for your breath #belsele

Onze jongste zoon heeft al een hele winter lang slijmen en gereutel in zijn luchtwegen. We hebben al testjes laten doen (allergietest, reflux, muco), maar weten voorlopig nog geen exacte oorzaak. Intussen zit hij in de categorie “happy wheezer”, hij piept bij het ademen, heeft slijmen in zijn luchtwegen, maar hij trekt het zich niet aan en blijft lachen, eten, spelen, drinken,… zoals elke andere baby.

Ik denk dan maar dat het hem sterk kan maken, weerbaar voor opdoffers, al wil ik hem tegelijk ook via verschillende wegen van zijn slijmen af helpen. Bij de huisarts en kinderarts krijg ik het advies vanuit medische hoek en kom ik thuis met puffers, aerosol,… bij de osteopaat wordt rechtstreeks op zijn borstkas gewerkt om die te openen en zo beter te kunnen ademen of slijmen te laten loskomen. Aanvullend kreeg ik van de osteopaat ook advies in de richting van kruidige siropen en druppels, 100% natuurlijk (I like & I believe), die de slijmen kunnen verdunnen en losmaken, én een oefening om zacht, maar stevig te kloppen op zijn borstkas. De combinatie van de twee onderzoeken, twee inzichten en twee aanpakken stelt mijn geweten gerust, en ik ben ervan overtuigd dat het Jack helpt.

Voor de osteopatie ga ik langs bij groepspraktijk We Care in Belsele, waar Emma gespecialiseerd is in baby osteopathie. Ze masseerde reeds mijn buik en rug toen ik Jack nog in me droeg, nu bewerkt ze hem rechtstreeks. Haar zachte handen bewegen Jacks bovenlichaampje, het speelgoed heeft ze als afleiding bij de hand, slim 😉

Groepspraktijk We Care met 2 osteopaten (specialisatie baby & kinderen en in sporters), een orthopedagoog en een podologe.
Nieuwe Baan 106b, 9111 Belsele

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)