Pluk de dag, pluk je geluk

Op een zonnige zaterdag nam ik mijn kroost mee naar de plukweide van Pluk je dag #Kemzeke. Een beleving waar onze kleine meid vandaag nog steeds over spreekt. Achterin de tuin vind je er een groot aanbod ecologisch geteelde bloemen. De gastvrouw leidde ons door de verschillende soorten en legde uit hoe elke bloem geplukt mag worden. Met een mandje en snoeischaartje in de hand maakten we onze keuze. Het was het moment van de tulpen, bij het plukken nog een gesloten bolletje, maar eens thuis toonden ze met veel plezier hun pracht. En net dat maakte dit boeket zo mooi. Elke dag zag ik de bloemen openbloeien tot prachtexemplaren. Grote, volle bloemen werden ze stuk voor stuk.

De tulpen mochten met bol uit de grond getrokken worden. Dochterlief mocht zelf haar bloemen kiezen en uit de grond trekken. Daarna werden de bloemknollen afgeknipt en bewaard. De bloemknollen worden bewust niet opnieuw geplant, dat liet de kwaliteit na elke herplaning achteruit gaan, maar ze gaan evenmin verloren, en worden ingezet als workshopmateriaal om toffe creaties te maken.

In totaal namen we 10 tulpen en 4 kleine kleurrijke bloemetjes mee naar huis, en dat voor maar €6 in totaal. Bij thuiskomst ontdeed ik de tulpen van hun bladeren om ze nog meer te laten uitkomen, en zette ik ze trots in het midden van tafel. Dag na dag genoot ik van de openbloeiende bloemen, pure kwaliteit en een tikkeltje specialer omdat we ze zelf gekozen en geplukt hebben.

Ook zin om zelf te plukken? Volg dan de facebookpagina om te zien wat en wanneer je kan plukken, of laat jezelf verrassen door een bloemenabonnement waarbij je tussen april en oktober jouw boeketje aan huis geleverd krijgt.

Ik denk dat ik dat laatste voor mijn moederdag zal regelen. Dank je wel kindjes om mama elke maand te verrassen met een prachtig boeket 😃

Pluk je dag

Kwakkelstraat 108

Kemzeke

Website – facebook

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)

1 Comment

  1. […] Een zelfgeplukt bloemenboeket #kemzeke #plukjedag […]

Comments are closed.