Have a tea with me

Sommigen worden wild van koffie, mij maak je blij met thee 😃 Dus is een theeworkshop bij Release Tea me op het lijf geschreven. Samen met een vriendin (en nog 10 andere workshoppers) schuif ik op een zonnige dag aan tafel bij Els en Gerrit van Release Tea. Terwijl Els ons helemaal onderdompelt in types thee en tisanes (kruidenthee), bedient Gerrit ons van proevertjes, véél proevertjes 🤗

Hoewel er heel wat informatie op ons af komt, is het heel aangenaam om te volgen en op geen enkel moment saai of langdradig. Het feit dat je kan proeven, ruiken, voelen geeft sowieso extra dimensie aan deze workshop. Ook is de stem van Els heel aangenaam om naar te luisteren.

Ze leert ons meer over de verschillen tussen witte, groene, zwarte en gele thee, Pu Ehr en Oolong. Mijn favoriet is de witte thee, blijkbaar is dat ook de champagne onder de thee’s, ik weet ze eruit te kiezen dus 🤩 Elke thee heeft zijn eigen signature door de manier waarop de theeblaadjes na het drogen gerold worden. Grote delen van de theepluk en verwerking worden geautomatiseerd, maar die signature blijft de trots van de theeboeren en dus ook nog veel manueel werk.

In het midden van de workshop voegt Els een -niet overbodige- plaspauze in ☺️ die vochtafdrijvende werking van thee is echt niet te onderschatten!

Nadien vervolgt Els de workshop over thee met het gebruik ervan in de keuken en in schoonheidsproducten (gebruikte theeblaadjes gedept op een wattenschijfje zouden ideaal zijn als gezichtsreiniger) Om nadien nog even stil te staan bij tisanes (kruiden en bloemen). Elk kruid heeft een eigen werking op je lichaam, net daarom wordt het ook als natuurlijk medicijn gebruikt in vele culturen over de hele wereld. Toen Els vertelde dat st-janskruid de werking van anticonceptie zou verminderen, had ze meteen mijn aandacht. Thee met St-janskruid wordt dus geschrapt van mijn wishlist! 😂

De laatste tijd komt groententhee in the picture, de vraag blijft wel of dat een hype zou worden. Misschien moet ik dat kookwater van de broccoli toch eens aan een proeverke onderwerpen 😂

Kortweg, het was een heel leerrijke namiddag, en als kers op de taart mochten we onze eigen thee samenstellen. Mijn persoonlijke thee kreeg als basis witte thee (champagne remember 😉) verrijkt met rozenblaadjes (pink forever), hibiscus (nog meer roze) en a touch of munt en kamille. Yummy in my tummy!

Benieuwd naar de theeworkshops van Release Tea? Check op de site wanneer de volgende gepland staat!

RELeaSe tea

Prins Karelstraat 23

9100 Sint-Niklaas

Website  facebook

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)