0

Laat de natuur z’n ding doen

Een goed voornemen voor 2020: laat de natuur z’n ding doen!

Dat krijgt invulling in so many ways!

– meer groenten van de groentenboer om de hoek

– respecteren dat er 60 minuten in een uur zitten, en 24u in een dag… en geen 70min of 25u die ik soms denk nodig te hebben.

– de frisse buitenlucht en mooie natuur opzoeken wanneer mijn hoofd er nood aan heeft

– en die natuur ook binnen brengen in de badkamer

Vorig jaar volgde ik tijdens een #momcation in Marmotta Oostenrijk een actieve Rainpharma workshop waarin we heel wat producten mochten uittesten. Vooral de uitleg bij het waarom van natuurlijke verzorging was een eye opener. Teveel verzorgingsproducten startten wel vanuit natuurlijke ingrediënten maar vervangen die door synthetische lookalikes die op het eerste zicht hetzelfde lijken te doen, maar eigenlijk helemaal niet verzorgen. Schuimige douchegels bevatten agressieve detergenten die de huid uitdrogen ipv ze te voeden (je herkent het als je -sulfaat op de ingredientenlijst tegenkomt), toevoegingen die olie en water gemengd houden (afkomstig uit de olie-industrie), paraben bewaarmiddelen, minerale oliën en siliconen die je huid op het eerste zicht zacht maken, maar eigenlijk je poriën verstoppen.

Ik liet het bezinken, maar het bleef wel in mijn achterhoofd hangen. Tot ik een ontdekkingsbox bij Goed Gevoel (gevonden bij Roselien Skincare #lokeren) ontdekte, voor maar €20 extra kon ik hiermee 10 Rainpharma producten uittesten. En niet gewoon kleine testertjes, wel middelgrote volumes waar ik enkele weken zoet mee ben om zo écht te weten wat het doet. Het meest benieuwd was ik naar de shampoo en conditioner. Op dat moment waste ik mijn haar élke dag, anders was er geen huis mee te houden.

Nu enkele maanden later ben ik nog steeds content van de shampoo, conditioner en douchegels. Ook het masker, de scrub en face wash vallen in de smaak. Enkel bij de dagcreme heb ik wat twijfels… als ik het vergelijk met mijn Babor reversive dagcreme, dan voelde mijn huid veel meer gevoed, zag die er veel egaler en stralender uit. Babor is geen natuurmerk zoals Rainpharma, dus wil ik binnenkort nog eens langsgaan bij Stephanie van Wellness Belle Histoire #sinaai voor een babbelke 😉

Of misschien wordt het de dagcreme van Cîme wel, ook een natuurlijk verzorgingsmerk te vinden bij Welp #sintniklaas

Ook qua make up wil ik de natuurlijke toer op gaan, dus kwam Cent pur Cent (te vinden bij Skincare Roselien #lokeren) op mijn kerstverlanglijstje. To be continued!

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)