0

Eat your greens to fit in your jeans

Binnen enkele maanden wordt Jack 2 jaar, en nog steeds ga ik de strijd met de zwangerschapskilo’s aan. Ik ben er al heel wat kwijt, maar die laatste 2 kg lijken voor eeuwig te blijven hangen. De twee zwangerschappen gaven me naast 2 prachtkinderen ook een diastase cadeau, en die helpt uiteraard niet om mijn buik terug plat te krijgen.

Toen Beauty & Care Karen me vertelde over Powerslim wilde ik het wel eens uitproberen. Een 3 dagenprogramma dat mijn lichaam even zou resetten, me zou inspireren en me handvaten zou geven om verder te doen om die laatste kilo’s te verliezen. Het Powerslim programma is eiwitrijk, koolhydraatarm en focust op regelmaat. 6 eetmomenten per dag zorgen ervoor dat er geen honger of schransmoment ontstaat, iets waar ik vroeger wel aan zondigde… een hele namiddag niets eten en dan met teveel honger thuiskomen en snel iets snoepen vooraleer ik het écht eten begin te maken.

Ik plande de boodschappen meteen nadat ik mijn proefpakket in handen had, en kon niet wachten om te beginnen. Op vrijdagmorgen startte ik hoopvol, ik vond het wel eens leuk om eens niet zelf te moeten denken over wat ik zou klaarmaken. De tweede dag staat er een looptraining op mijn planning, 45 minuten pure me-time. Het vlot echter niet zoals verwacht, mijn benen lijken fut te missen, mijn hoofd zit bij wat er later op de dag zou gebeuren. We hadden nog een laat (!) nieuwjaarsetentje op de agenda, eentje waarop friet met stoofvlees zou geserveerd worden  dat was niet het plan! Uiteindelijk kies ik voor de gezelligheid en eet ik mee met iedereen. Als nadien nog eens een moelleux en zelfgemaakt ijs op tafel komt, ben ik helemaal verkocht. Ik zondig dus big time in die eerste 3 Powerslim dagen. De rest van de dag at ik niks meer.

De volgende dag wil ik de draad terug oppikken, en volg ik opnieuw het programma, zonder zeuren vanaf nu! Ik weet dat mijn uitschuiver ervoor zorgt dat ik niet in de ketose fase zou komen (het moment waarop mijn lichaam te weinig koolhydraten heeft waardoor het de vetverbranding verhoogt), maar ik voel me wel goed bij het programma én ben op maandagochtend toch al 1 kg kwijt! Dat motiveert 

Na 3 dagen snap ik waar het om draait:

– regelmatig eten, 6x per dag

– geen koolhydraten na 17u

– meer groenten, meer eiwitten

– en daarbij veel water drinken en blijven bewegen

Ik wil deze tips verder doortrekken. Benieuwd of het me op langere termijn meer gewichtsverlies, en vooral een plattere buik zal opleveren. To be continued!

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)