Het nieuwe normaal

Wat een verandering bracht COVID-19 in de afgelopen weken. Plots werd ons leven omgegooid en leven we nog digitaler dan ooit. Voor mij persoonlijk vraagt dat geen grote aanpassing, ik moet zelfs in de gaten houden dat ik mijn gsm wél eens aan de kant leg. Maar voor anderen is dit een enorme verandering, en vermoedelijk zullen we nog heel lang in digitale vorm leven.

Instagram wordt naast een inspiratiekanaal ook een actief verkoopskanaal, Facebook stroomt over van de warme berichten die massaal gedeeld worden, in Whatsapp krijgen we dagelijks mopjes (lachen is gezond!).

Voor sommige handelaars is dit volledig nieuw terrein, en zodra de zaken terug open gaan, zal het zoeken worden naar een evenwicht om zowel online als offline er te zijn voor je klanten. Daarom vond ik het relevant ook eens de hippe digitale bureaus even op een rij te zetten.

King George in Sint-Niklaas, the mad creative agency, organiseert momenteel gratis breaking e-talks om wat bij te leren over corporate PR, contentmarketing en social media. De eerste sessie start op 7 mei en gaat over hoe ze één van hun klanten in 24u tijd op VRT en VTM journaal kregen.

Surtout in Stekene kruipt in haar pen en schrijft jouw verhaal online. Haar schrijftalent kan ze aanvullen met beeldmateriaal als je dat niet voorhanden hebt. Ze neemt jouw zorgen om online actief te blijven weg, zodat jij je kan focussen wat je echt graag doet. Laat je inspireren door haar prachtige instagram feed, ze deelt er ook handige en praktische tips om je social presence te verhogen. Mij leerde ze bijvoorbeeld om mijn instagram hashtags te verbreden en de statistieken qua verkeer via hashtags op te volgen.

Unikoo uit Sinaai (met kantoor in Antwerpen) biedt een brede waaier diensten aan, van administratie en recruitment tot development en grafisch design, met daarbovenop ook marketing & communicatie. One to rule them all! De main rule is en blijft: tijd maken voor je klanten, en dat doen ze momenteel met een gratis virtuele koffieklets waarin ze actief met jou op zoek gaan naar opportuniteiten die je op korte termijn verder helpen. Een restyling van je huisstijl, een snel opgezette webshop, digitaliseren van je administratie,… nu is het de moment om werk te maken van je toekomst.

Hoe anders zal jouw zaak eruit zien na Covid-19?

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)