0

K’hair in Belsele

De échte test na een kappersbezoek is wanneer je zelf je haren gewassen en gedroogd hebt, dat vind ik toch. Natuurlijk speelt de beleving in het kapsalon ook mee, wil ik vanaf de eerste minuut genieten van mijn me-time moment, goed haaradvies krijgen en zelfzeker buitenstappen met een mooi gestylede frisse coupe. Maar als ik er thuis helemaal niet in slaag om een fractie van die zelfzekerheid te bewaren wanneer ik zelf m’n haar was en goed leg, dan is de test niet geslaagd.

Laatst ging ik voor het eerst langs bij K’hair in Belsele, en zij hebben mijn kapsalon-test met glans doorstaan! Toen ik binnenkwam, was ik al onder de indruk van de grootte van de kapperszaak. Ik dacht dat er maar een 3tal stoelen zouden zijn, maar er kon met gemak een kappersstoel tussen elke klant gelaten worden wanneer er 4-6 klanten in de zaak waren.

We startten met een kleuring, een natuurlijke kleuring die mijn haar weer glans zou geven. Toen ik thuis vertrok, had ik voor de grap gezegd dat ik m’n haar rood zou laten verven. Enkele minuten later zat ik met een kleurkaart met koperschakeringen voor me. Het was niet het eerste kleur waar ik naar keek, maar de kapster had er goed oog op dat het bij me zou passen.

Ze adviseerde niet alleen een nieuwe kleur, maar had ook een snit in gedachten die helemaal bij mijn haarstijl zou passen. Het gaf meteen vertrouwen, de ervaring zit hen in de vingers.

Toen ik binnenkwam, was mijn haar dof, droog en had ik veel haaruitval. Dat laatste kan ook met het seizoen te maken hebben, maar ik denk dat mijn haar een boost kon gebruiken. Al meteen tijdens het wassen merkte ik een groot verschil. Het voelde al lichter, sterker en knoopvrij!

De snit die volgde, verlichtte mijn haar nog meer. Het werd een geupdate 80’ coupe, eentje die inspeelt op de slag in mijn haar (krullen die geen echte krullen zijn, I must say), de lengte houdt en geen werk vraagt om in model te vallen. Ik nam ook de Cotril shampoo, masker en olie mee naar huis, speciaal voor gekleurd haar én voedend. Na elke wasbeurt voel ik het verschil, en is mijn haar zachter, sterker en glanzender.

Oh ja, en dat alles op een donderdagavond na het werk. Dat past zoveel beter in mijn weekplanning dan een zaterdagvoormiddag te moeten regelen. De volgende keer regel ik een babysit en neem ik m’n man mee op date night 🙂

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)