Waar de kindjes koning(in) zijn #sintniklaas

Dé uitstap der uitstappen hier thuis is naar de speeltuin gaan! De kleine speeltuin om de hoek, of de grotere speeltuin iets verderop, of iets helemaal nieuw om te ontdekken. Ze kunnen er schommelen alsof hun leven ervan afhangt, zich uitleven in een prins en prinses verhaal, of eens testen hoe sterk ze wel geworden zijn aan de monkey bar.

Een overzichtje van geteste en goedgekeurde speeltuinen in Sint-Niklaas:

1. Elzenstraat, Sinaai

Een kleine wijkspeeltuin waar menig prinsessenverhalen zich afspelen door hét kasteel (een torentje waar je op kan via een ladder van 4 sporten). Ook de schommel is hier grote favoriet, bij elke swing kijk je over de haag en zie je misschien wel een auto de doodlopende straat inrijden.

Naast de speeltuin ligt ook een groot grasveld waar op gevoetbald wordt, tikkertje gespeeld wordt of waar je hier en daar een verstopplaats vindt.

Toen we net in Sinaai kwamen wonen, vonden we onze thuis in de Elzenstraat. Deze speeltuin is daarom ook al uitvoerig getest en nog steeds een topfavoriet nu we enkele straten verder wonen.

2. Ter Beke, Sinaai

De grootste speeltuin van Sinaai vind je aan de voetbalvelden, aan sporthal Ter Beke. Deze speeltuin scoort bij elke leeftijd, de kleinste krijgen kriebels in de buik van de glijbaan of de tunnel, de grotere kunnen zich aan de monkey bar wagen of bovenop het tractorwiel proberen kruipen. En terwijl de kinderen ravotten, zet ik me gezellig te bloggen op een bankje ☺️

Op zondag duiken de chirojongens ook wel eens op in/rond de speeltuin. Altijd tof om te zien welke spelletjes de tand des tijds hebben overleefd!

3. Emi de Eekhoorn, Sint-Niklaas

Deze speeltuin ontdekten we nog niet zo lang geleden. Toen ik foto’s van Emi zag, wist ik al meteen dat de kindjes hier graag op ontdekking zouden gaan. De jongste was meteen getriggerd door de waterbaan mét pomp, onze dochter ontdekte maar al te graag het touwenparcours binnenin de eekhoorn én de weg naar de noot waar de hoogste glijbaan van de stad uit komt.

Zowel de eekhoorn zelf als alles errond is heel knap in elkaar gestoken. Ook leidt een pad je verder naar andere ontdekkingen in het Romain De Vidtspark. Hier willen we zeker terugkomen!

4. Mierennest, Belsele

Hij is er nu nog niet, maar zodra de nieuwe speeltuin aan Mierennest klaar is, zullen onze kleine testertjes klaar staan! De plannen zien er alvast veelbelovend uit.

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)