De trouwdag 

Zaterdagmorgen 6u gaat de wekker af. Op een normale zaterdagmorgen zou ik me nog eens draaien, maar deze zaterdag is daar toch iets te speciaal voor. Vandaag vallen alle puzzelstukjes die ik de voorbije maanden verzamelde in elkaar, vandaag geef ik mijn oprecht ja-woord aan de man van mijn leven, vandaag is onze trouwdag! De avond voordien ging Bart bij zijn ouders slapen, zodat het echt een verrassing bleef tot hij aan de deur verscheen. In de plaats kwam mijn zusje logeren, en maakten we het ons gezellig met een fles champagne, hapjes en de emo-film Marley and Me.

Ok, terug naar zaterdagmorgen 6u. Ik legde alle accessoires klaar, en checkte nog even alles wat onze lieve Noémie nodig zou kunnen hebben. Een half uurtje later arriveert de mama en vertrekken we met ons drietjes naar Kappers De Ruyte in Sint-Niklaas. Ik voel me compleet zen, blij dat de dag is aangebroken, maar niet zenuwachtig omdat ik weet wat zijn en mijn antwoord zal zijn op dé belangrijkste vraag van de dag. Het kappersbezoek start met een wasbeurt inclusief zalige hoofdmassage #win. Tijdens het brushen en opsteken geniet ik van een heerlijk granola-yoghurt ontbijt met vers fruit #doublewin.

ontbijt bij De Ruyte Kappers

In het kapsel verwerkt Laurence de haarpin met witte parels van EventMakeUp. De ongedwongen sfeer die er hangt, zorgt ervoor dat ik nog steeds geen zenuwen krijg #triplewin. Nadat mijn kapsel afgewerkt is, schuif ik door naar de make up stoel. Een paar weken geleden kwam ik langs voor een test make up, voor vandaag mocht het nog iets intenser. Pas wanneer mijn make up afgewerkt is, komt er een klein besef wat er me te wachten staat. Er schuilde wel een klein gevaar in mijn relaxte mood, ik besef bij het buitengaan namelijk pas dat ik eigenlijk een half uurtje achter op schema zit. Snel de auto in, en in de auto overlopen wie wat doet zodra we thuis aankomen.

Eenmaal aangekomen merk ik dat mijn boeket van Bloemekee reeds geleverd is, het staat te pronken op de tafel. Prachtig! Een compacte combinatie van witte pioenen met roze rozen is exact wat ik voor ogen had!

mijn bruidsboeket van Bloemekee Onze trouwlocatie, het dakterras van Gaston een supermooie bloemenboog op onze trouwlocatie in Gaston Bloemige details van Bloemekee Kleurrijke details van Bloemekee Kleurrijke details van Bloemekee Bloemendetail aan de stoel, het restje van mijn kleed werd gebruikt ter decoratie

Nadat de fotograaf nog enkele detailfoto’s genomen heeft van mijn kleed, snel ik me naar boven om het aan te trekken. It fits! Hoera! De juweeltjes van Soie Belle maken het plaatje af. I’m happy!

Intussen wordt ons prinsesje Noémie ook aangekleed, en ze schittert in haar jurk van Blush Boutique, afgewerkt met een diadeem en bolero ook van bij Blush Boutique. De sportieve schoentjes kocht ik bij Schoenen Molders. Haar nichtje Yuna (Foto hieronder) krijgt een kleedje van Comptoir Des Enfants aan, en doet alle harten smelten.

Een dikke zoen voor mijn nichtje Yuna

Plots hoor ik “hij is daar”, en gaat mijn hart sneller kloppen. Bart komt aangereden in een oldtimer bus van Just Married Company. Noémie is superblij haar papa terug te zien, papa krijgt het al moeilijk zijn happy tears te bedwingen. Een paar minuutjes later verschijn ik aan de deur, en komt ons prinsesje terug naar me toe gelopen. Achter haar staat papa klaar om me mee te nemen naar het stadhuis in Sint-Niklaas. Een paar weken geleden hadden we afgesproken met schepen Sofie Heyrman om even te praten over wat de huwelijksplechtigheid in het stadhuis zou inhouden. Sofie stelde ook enkele vragen over hoe we elkaar leerden kennen, wat ons in elkaar aantrekt en wat volgens ons het geheim van een goede relatie is. Dit alles verwerkte ze in een heel persoonlijke afsluiter van onze wettelijke trouw, een leuke toets die ik persoonlijk niet verwacht had.

Na het stadhuis zetten we onze weg verder naar Gent – deze keer en hip adresje in Gent in plaats van in het Waasland omdat we allebei verliefd zijn geworden op het rooftoprestaurant Gaston. De oldtimer bus hobbelt over de weg, gelukkig hadden we aan Soep&Zoet gevraagd om een assortiment hapjes te voorzien die niet teveel zouden kruimelen of plekken maken. We kregen een variatie aan lekkernijen, van quiche over sandwich tot worstenbroodje en quinoa salade. Verfrissend lekker, en voor ieder wat wils. Soep&Zoet is écht een must als je op zoek bent naar een lunch voor je suite!

Heerlijke lunch van Soep&Zoet

Aangekomen op het dakterras van Gaston werden we verbluft door de prachtige bloemdecoraties die Bloemekee die ochtend had uitgewerkt. Een fantastische bloemenboog voor onze ceremonie, mooie boeketjes aan de stoelen die de entree aankleedden, leuke vaasjes met bloemen en romantische spreuken her en der verspreid en een centerpiece op elke tafel in de feestzaal. Het was echt afgewerkt! Een heel geslaagde dag, alles wat we gehoopt hadden (en op Pinterest gepind hadden), kwam uit. Het was voor ons een fantastisch feest, spijtig dat je maar 1x trouwt 😉 Gelukkig zijn er nog genoeg andere redenen om te feesten, dus kijken we al uit naar de volgende gelegenheid!

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)