Enkele maanden geleden schreef ik me in voor een cursus Gastronomisch koken in CVO Leerstad Lokeren, vooral om eens wat nieuws te leren in de keuken, een paar basistechnieken beter onder knie te krijgen en kennis te maken met nieuwe of vergeten groenten. Elke woensdagavond duik ik samen met nog een 7tal anderen de keuken in, en maken we een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Niet allemaal in één keuken, we verdelen ons over 3 kookfornuizen en werken alle gerechten in kleine groepjes af. Tussendoor smullen we samen van onze eigen creaties, en babbelen we wat bij. Soms gaat het dessert wel eens mee richting het thuisfront wanneer het er écht niet meer bij kan, of we veel te veel gemaakt hebben. Daar hoor ik mijn man alvast niet over klagen 😉
Die avond voelen we ons allemaal een beetje chef. We checken we de cuisson en doen ons best om een mooi bord te dresseren. Gelukkig is onze hoofdchef Marleen er om ons tips te geven en voor te tonen hoe het moet. Zij heeft die avond de touwtjes in handen!
Ik laat je met plezier watertanden met deze foto’s:
De cursus is een aanrader voor iedereen die wat nieuws wil leren. Tegelijk vind ik de gezellige drukte in de keuken ook ontspannend, het laat je even alle ander todo’s op je lijstje vergeten en laat je puur focussen op het maken van een “lekker gerechje”! Naast gastronomisch koken kan je ook andere formules volgen zoals Gezond en Vitaal koken, of Zalig Zuiders koken, of meteen de Wereld op je bord krijgen.
marijkedv
Latest posts by marijkedv (see all)
- Tips voor moederdag #2022 - May 2, 2022
- Laat je voeten spreken - April 3, 2022
- 5 tips voor de krokusvakantie - February 28, 2022