I’ll have a tea, please

Sommige kwaaltjes hoeven geen medicijnen, daar dacht ik aan toen ik oplossingen zocht om de krampjes bij baby Jack te verlichten. Één van die oplossingen zocht ik in de traditionele Chinese geneeskunde, waarin thee centraal staat. Ik stapte Biochi in de Stationsstraat Sint-Niklaas binnen en vroeg advies naar thee die krampen kan verlichten. Een specifieke anti-krampen thee kon hij me niet voorleggen, maar groene thee heeft zo’n veelzijdige werking dat het mogelijk ook krampen kan verlichten. Dus ging ik met een zakje vers gedroogde groene thee naar huis.

Thuisgekomen maak ik een kannetje met de vers gedroogde thee en geniet ik van de pure smaak. De ene dag met een boekje erbij ontspannen, de andere keer drink ik mijn dagelijkse portie terwijl ik het huishouden op orde breng. Ik kan wel wennen aan dit ritueel 🙂

Het gaf Jack uiteindelijk niet minder krampen (hij werd geholpen door een ander natuurlijk middel dat ik hem rechtstreeks kon geven), maar ik geloof wel dat het mij een detox gaf. Een detox van mind and body, even ontspannen tijdens mijn thee-moment en de groene thee zijn werking laten doen in mijn lichaam. Zo’n detox zou ik een paar keer per jaar kunnen herhalen. Het prijskaartje van €20 voor 500gr thee maakt het geen alledaagse thee, maar zeker de moeite waard om jezelf er een paar keer per jaar mee te verwennen, of ideaal als cadeau voor echte thee liefhebbers.

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)