Plan-ouder

Kerstvakantie, het moment voor familie en feest, het moment om een balans te maken over het voorbije jaar en je goede voornemens te maken voor het nieuwe jaar, en sinds kort ook het moment om voor alle schoolvakanties een ingenieus opvangplan uit te werken… vorige zomer doorstond ik – met voldoening, al zeg ik het zelf – de allereerste zorg-voor-opvang-test. 3 verschillende kampjes gecombineerd met slaappartijtjes hier en daar, 2 speelstraat-weken en een eigen zomerverlof erbij. Op een paar oei-en-waar-gaat-Jack-vandaag-naartoe momentjes na had ik telkens opvang voorzien. Ik leerde wel één belangrijke les: Noémie is geen fan van grote, indrukwekkend georganiseerde kampen.

Tijd voor een nieuwe poging dus! En dit jaar wapen ik me door samen met enkele andere schoolmama’s de schoolvakanties door te nemen en af te stemmen welk kind waar op kamp gaat. Zo zou Noémie alvast minimum 1 kindje op kamp kennen, dat zal het afscheid sowieso gemakkelijker maken. Mijn kamp-inspiratie wordt al meteen uitgebreid, ik ontdek Body Map #sintniklaas, hoor goeds over de sportkampen #sinaai, krijg de tip om met het buurthuis #sinaai eventuele gaatjes op te vullen, en leg dat allemaal naast wat ik zelf reeds had neergeschreven (Time 4 Kids #lokeren, Crejaksie #waasmunster en ‘tZwaenenhof #sinaai).

Krokusvakantie: Body Map
Paasvakantie: Sportkamp
Zomervakantie: 2x ‘t Zwaenenhof (juli en augustus), 2x speelstraat met de buurjongens en -meisjes, sleep over bij oma & opa, pepe & bobonne, meter & peter,…

We zijn er nog niet helemaal, maar ongeveer de helft is wel al ingevuld. Dat vind ik straf, het is nog maar 10 januari. Nu enkel hopen dat ik deze keer geen euh-waar-gaan-de-kindjes-vandaag-naartoe momenten tegenkom in de uitvoering van mijn ingenieus plan. Enne… liefst ook niet teveel wijzigen, want ik plan nog old fashioned op een papieren kalender (dit jaar met taarten van Collect&Go )

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)