Start een nieuwe gewoonte

Intussen zit lockdown week 5 er bijna op, maar wennen doet het nog niet. Het blijft zo onwezenlijk wat er buiten ons kot gebeurt. Toch probeer ik er het beste van te maken, en de positieve dingen te zien van de light lockdown.

We hebben meer tijd voor ons gezin, om onze kinderen te zien veranderen, en om nu en dan wat me-time in te plannen. Verloren tijd door woon-werkverkeer valt weg en onze agenda werd plotsklaps leeggemaakt (al had ik écht uitgekeken naar het schoolfeest en dansoptreden van onze dochter en een familiefeest rond de 2de verjaardag van Jack).

De positieve veranderingen na week 5

– Jack begint veel meer te babbelen, leert dagelijks nieuwe woordjes en lijkt een echte groeischeut te hebben gekregen. ❤️ loves of my life

– Noémie geniet ervan dat we elke dag thuis zijn, al snapt ze niet waarom we niet de hele dag met haar kunnen spelen. ❤️ family time

– We kopen telkens 2 broden in één keer en steken halfjes in de diepvries. Omdat enkel de kindjes hier thuis brood eten, hoeven we zo geen hardgeworden boterhammen meer weg te gooien. ❤️ broodautomaten

– Ik kan nu zonder stress koken zodat we ‘s middags warm kunnen eten. Samen als een gezin eten, dat zit er nog niet in. Zij eten niet wat wij eten, dus speel ik wel nog steeds van “mijn keuken, mijn restaurant” en maak ik eerst de kidsmenu vooraleer ik aan het onze start. ❤️ Foodbag en de lokale restaurantjes die take away of delivery voorzien zoals Bistro Tastu

– Ik ga 2 tot 3x per week lopen en geniet van het buitenzijn, van de zon op m’n gezicht en van het ontspannen gevoel. ❤️ Start 2 Run app

– Ik shop (nog) meer online, zeker nu bijna elk hip adresje via instagram of een webshop me verleidt met allerlei mooie, leuk, handige dingetjes die ik écht niet kan missen. ❤️ Instagram en webshops #shoplokaal zoals bij Dress & Smile en Sis&Stories

– Ik neem meer tijd voor mijn dagelijkse reiniging, vlak voor ik de douche inspring of wanneer de kindjes flink hun tanden poetsen, haal ik mijn reinigingset boven. ❤️ Babor van bij Belle Histoire #sinaai

Wat is jouw nieuwe gewoonte geworden sinds de light lockdown?

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)