Inspiratie voor je kids

Mag ik mezelf even als ervaringsdeskundige omdopen na 5 weken lockdown?  In die 5 weken heb ik de kneepjes van het vak geleerd om een peuter en kleuter te entertainen.

Tip 1: educatief tabletspelletje

In Lokeren zit een gezellige bende developers met een hart voor kindjes (en de ouders van die kindjes). Ze ontwierpen een tof spel waarin je kindjes uitgedaagd worden om dieren te vormen. Zowel onze peuter als kleuter spelen het graag tussendoor. Ontdek Toddler Zoo in de App Store en Google Play store voor €3,49 (en krijg een spel zonder reclame!)

Tip 2: kleurplaten

Jolien maakt wekelijks super leuke en creatieve kleurplaten en deelt ze op haar Instagram. Actualiteit én creativiteit in één! Ontdek @jolientekent op Instagram.

Tip 3: samen bakken

Dit werkt voor élke leeftijd. En als ze niet willen meebakken of decoreren, dan willen ze zeker proeven. Onze jongste peuter is vooral een proever, onze kleuter ontdekt haar decoreertalent. Een eenvoudige cake tovert ze om tot een kleurrijke (en vooral suikerrijke) creatie. Mama smelt de chocolade, zij maakt er als een echte kunstenares haar eigen ding van!

Binnenkort komt de 2de verjaardag van onze peuter eraan, en dat vraagt voor een lockdown-feestje. Hij is helemaal zot van Bumba, dus hebben we in Aveve een koekjesmengeling van Bumba klaarliggen. Extra afwerken met kleurrijke suikerpasta en hij krijgt een échte Bumba op zijn bord – even echt als die van op tv 😀

Tip 4: omkopen mag

Dit heb ik mezelf toegestaan, niet aan kind & gezin verklappen. Fulltime thuiswerken én tegelijk de kinderen opvoeden, bijleren, entertainen,… dat kan gewoon niet. Mijn man en ik verdelen de dag zodat we elk een paar uur kunnen doorwerken wanneer de kinderen wakker zijn, en we werken bij wanneer de kindjes slapen. Er zijn momenten waarop we de kindjes omkopen zodat we iets meer tijd overdag kunnen bijkopen. Omkoopideeën vind je bij Beans & Dreams #belsele, Sublim Shop #lokeren, Fun #lokeren, De Springboon #kruibeke of snuister eens door de webshop van Lijstjestijd #sintniklaas.

Ik heb al deze spelletjes op het oog voor wanneer de nood het hoogst is:

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)