Laat je voeten spreken

Soms spreken je ogen, soms spreken je voeten ☺️ Toen ik over voetreflexologie hoorde, was ik gefascineerd over hoe iemand je lichaam zou kunnen lezen via je voeten. Ons lichaam is een en al connectie, het kan ons dingen wijsmaken (denk aan fantoompijnen), het kan zichzelf herstellen en sterker maken, het is tot ongelofelijke dingen in staat (een zwangerschap en bevalling vind ik daar toch het ultiem bewijs voor). En net dat is het vertrekpunt voor voetreflexologie, elk element van je voet staat in verbinding met een lichaamsdeel. Je tenen representeren je hoofd, je hiel connecteert met je bekken, en alles daartussen vertelt wat over je nek, schouders, lever en gal, eventuele allergieën, maag, dikke darm, en ga zo maar door.

Ik ging langs bij Veronique van Happy Feet #temse om eens aan den lijve te ondervinden wat voetreflexologie voor mij kan betekenen. Van bij ontvangst voelde ik een warme welkom, Veronique nam de tijd om eerst even kennis te maken en me op mijn gemak te laten voelen. En terwijl wij gezellig babbelden, onderzocht ze via een zachte massage de drukpunten in mijn voeten. Soms onderbrak ons gesprek toen ze een gevoeliger punt bereikte, en vertelde ze me met wat dat in connectie stond. Gedurende de hele sessie genoot ik van de massage én de fijne babbel. Afsluiten deed Veronique met een eindmassage en liet ze de energie door mijn lichaam stromen.

Voetreflexologie kan al vanaf heel jonge leeftijd, en misschien zo ook meer inzicht geven wanneer een baby om onduidelijke reden blijft wenen, of voor kinderen de juiste vertaalslag maken wanneer ze zelf niet voldoende kunnen benoemen wat niet goed voelt. Zowel lichamelijke als mentale klachten kunnen aangewezen én zo mogelijk ook verholpen worden door enkele sessies. Van migraine, hielspoor, spijsverteringsklachten tot fertiliteitsproblemen of faalangst. Ook emotionele blokkages kunnen via voetreflexologie naar boven komen, soms op momenten dat je het echt niet verwacht of niet wist dat die blokkage er zat.

Naast de voetreflexologie biedt Veronique ook diverse massages aan: de klassieke nek en schouder massage, cupping massages tot zelfs vlindermassage en een metamorfose of indische massage. Vertrouw je lichaam toe aan de zachte handen van Veronique en kom als herboren terug buiten 

Meer info: Www.voetreflexologie-Temse.be

The following two tabs change content below.

marijkedv

30something girl die enkele jaren geleden via de liefde in het Waasland terecht kwam. Samen met mijn wederhelft Bart, schattigste dochtertje Noémie en stoere zoon Jack ontdekken we graag leuke adresjes in het Waasland, en delen we onze ervaringen op deze blog.

Latest posts by marijkedv (see all)